ایران

عارف: افزایش قیمت بنزین منوط به رضایت مردم است

معاون اول رئیس‌جمهور تأکید کرد که اصلاح یارانه سوخت و نان با هدف انتقال حمایت‌ها به مصرف‌کننده نهایی و با در نظر گرفتن نظر مردم دنبال می‌شود.

تصویر نمادین از بنزین و کاغذ
اصلاح نظام یارانه‌ها با رویکرد جلب رضایت مردم — زومیت

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهوری، اعلام کرد که برنامه اصلاح یارانه‌های نان و سوخت با هدف انتقال حمایت‌ها به مصرف‌کننده نهایی، به‌صورت مرحله‌ای و با در نظر گرفتن نظر مردم دنبال خواهد شد. او بر این نکته تأکید کرد که مطمئناً مبنای هر اقدامی که در دولت چهاردهم انجام شده یا خواهد شد، جلب رضایت مردم است.

شرط عدم اجرای تصمیمات مخالف مردم

عارف با بیان اینکه دولت تلاش می‌کند پیش از اجرای تصمیم‌ها، ضرورت و منافع آن‌ها را برای جامعه توضیح دهد، گفت: «اگر دولت به این نتیجه برسد که مردم با اقدامی مخالف‌اند یا آن را ضروری نمی‌دانند، اجرای آن را دنبال نخواهد کرد.» او افزود برخی برنامه‌های مهم دولت به‌دلیل شرایط جنگی به تعویق افتاده‌اند و اصلاح نظام یارانه نان نیز از جمله برنامه‌هایی است که اجرای آن با ملاحظات زمانی همراه بوده است.

جزئیات اصلاح یارانه سوخت

معاون اول رئیس‌جمهوری اعلام کرد اصلاح یارانه سوخت نیز با همین رویکرد دنبال می‌شود. او گفت دولت یارانه سنگینی در حوزه سوخت پرداخت می‌کند، اما توزیع این منابع با عدالت سازگار نیست و بخش بیشتری از آن در اختیار گروه‌های خاص قرار می‌گیرد. به گفته عارف، اقشار آسیب‌پذیر که گروه هدف سیاست‌های حمایتی دولت محسوب می‌شوند، سهم کمتری از یارانه‌های موجود دریافت می‌کنند.

دولت قصد دارد با اصلاح این سازوکار، طرح هدفمندسازی یارانه‌ها را که طی چند دهه گذشته از راهبردهای اصلی کشور بوده است، ادامه دهد. عارف تأکید کرد اصلاحات اقتصادی دولت به‌صورت گام‌به‌گام اجرا خواهند شد. پس از هر مرحله نیز نتایج طرح و دیدگاه مردم از طریق نظرسنجی بررسی می‌شود و تنها در صورت موفقیت، مرحله بعدی اجرا خواهد شد.

منابع گزارشبرای شفافیت و بررسی بیشتر
  1. زومیتعارف: اگر مردم مخالف باشند قیمت بنزین را افزایش نخواهیم داد↗